#eindhoven Recent hebben we de Generaal Cronjestraat 30 verkocht. Een zogenoemde…

Vind nieuwe huizen in uw regio

#eindhoven Recent hebben we de Generaal Cronjestraat 30 verkocht. Een zogenoemde…


#eindhoven
Recent hebben we de Generaal Cronjestraat 30 verkocht. Een zogenoemde ‘Oostenrijkse woning’ 🇦🇹 maar ja hoe kwamen die nu in Eindhoven terecht? Na de Tweede Wereldoorlog waren veel nieuwe woningen nodig in Eindhoven voor de wederopbouw. Er was alleen weinig bouwmateriaal beschikbaar. Philips wilde snel huizen bouwen en kwam toen in contact met bedrijven in Oostenrijk. Ze maakten een deal en er kwamen vierhonderd woningen naar Eindhoven. Van de 400 houten woningen werden in Tongelre zo’n 170 huizen gebouwd 🏗.

Er is zelfs een heel boek over geschreven dat hier te vinden is: https://tinyurl.com/oostenrijksewoningen
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *