TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEIN BALKON Heb jij een klein balkon en weet …

Vind nieuwe huizen in uw regio

TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEIN BALKON Heb jij een klein balkon en weet …


TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEIN BALKON 🤓

Heb jij een klein balkon en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Zou je het graag gezellig en stijlvol inrichten? Ga je een klein balkon inrichten dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Zo kun je voor praktische inklapbare meubels kiezen en je kunt denken aan verticaal tuinieren, maar er zijn meer opties voor je balkoninrichting!
De zomer staat voor de deur en de lente is in aantocht; er zijn veel momenten dat het heerlijk is om een momentje buiten te zitten met een kopje koffie. Ook als je een klein balkonnetje hebt geniet jij op die manier van de frisse buitenlucht in eigen omgeving.
Dit kleine balkon kun je helemaal naar wens inrichten en stylen. Je kunt het zelfs groter laten lijken én er zijn manieren om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Als je een klein balkon gaat inrichten dan kun je het beste stapsgewijs te werk gaan.
Om het inrichten van je balkon slim aan te pakken kun je jezelf het beste vooraf 3 vragen stellen.
1. Vraag jezelf af wat jouw stijl is en welke stijl je zou willen zien op je balkon. Omring je jezelf graag met kleur, of houd je het liever neutraal en subtiel? In onze stijlgids voor balkon ideeën vind je meer over design en stijl voor je kleine balkon.
2. Wat is het doel dat jij hebt met jouw kleine balkon? Wil je hier vooral luieren of juist lekker je groene vingers laten wapperen? Zou je graag je eigen groente willen verbouwen of een groene oase willen maken?
3. Bedenk hoeveel mensen er gebruik moeten kunnen maken van het balkon. Ben jij dat alleen? Of is dat een heel gezin?
Hoe je een klein balkon nu het beste inricht? Op die vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Ga in elk geval eerst na wat jij het belangrijkst vindt door deze 3 vragen te beantwoorden.
Hieronder een lijst met producten die niet mogen ontbreken op een (klein) balkon:
• Een goede tuinset bestaande uit een tafel en stoelen. Het beste kun je balkonmeubels kiezen die niet te veel ruimte innemen en eventueel in te klappen zijn wanneer ze niet gebruikt worden. Ook een bistro-set is erg geschikt voor een klein balkon omdat deze vaak erg compact zijn. Toch zijn er ook loungesets voor een klein balkon. De loungeset voor een klein balkon is inklapbaar, comfortabel en vormt het middelpunt van het kleine balkon.
• Een afscherming zorgt voor de nodige privacy. Een balkonafscherming kan worden gemaakt van groen (klimop of plantjes), maar ook van bamboe of hout. Er bestaan ook bepaalde balkonschermen die voor zo’n afscherming kunnen zorgen.
• Kies voor het groen dat bij jou past. Kies voor geschikte balkonplanten die jouw balkonnetje in bloei kunnen zetten, fris groen maken en ongewenste blikken buiten de deur houden.
• Balkondecoratie & -accessoires zorgen voor sfeer en maken de look van jouw balkon écht af. Denk hierbij aan kussentjes, plaids, maar ook mooie tafelaccessoires.
• Lampen of kaarslicht zijn tot slot ook onmisbaar op een klein balkon. Door voor voldoende licht te zorgen kun je ook in de avond als de zon ondergaat lekker buiten blijven zitten. Er zijn veel soorten outdoor lampen die op balkons gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn gezellige lantaarns, kandelaars en waxinelichthouders erg leuk om voor een knusse sfeer te zorgen op je balkon. Ook een lichtslinger kan voor een geweldig effect zorgen!
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *