Kan Ik Garant Staan Voor De Hypotheek Van Mijn Kind? – β€œJa en nee. Tot 2013 ko…

Vind nieuwe huizen in uw regio

Kan Ik Garant Staan Voor De Hypotheek Van Mijn Kind? – β€œJa en nee. Tot 2013 ko…


Kan Ik Garant Staan Voor De Hypotheek Van Mijn Kind?

πŸ‘¨β€πŸ’ΌπŸ’¬ – β€œJa en nee. Tot 2013 konden ouders volledig garant staan voor de hypotheek van hun kind. Dat betekende dat jij als ouder de verantwoordelijkheid droeg voor de betaling πŸ’· van de hypotheek, op het moment dat jouw kind hier niet meer toe in staat zou zijn. Met deze garantstelling waren geldverstrekkers bereid een hogere πŸ“ˆ hypotheek af te sluiten dan in dit geval het kind zelf zou kunnen betalen. Omdat dit in de praktijk nog wel eens misging, hebben banken besloten deze manier van garantstelling niet πŸ™… meer aan te bieden.

πŸ‘‰ Toch kun je als ouder je kind helpen door β€˜mee te tekenen’. Dit houdt in dat het kind als eerste verantwoordelijk is voor de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten. Als ouder ben je verantwoordelijk op het moment dat deze maandelijkse lasten niet meer betaald kunnen worden. Mee tekenen πŸ“ als ouder kan alleen als je als ouder meer dan het restant van de hypotheeklasten kunt dragen en het kind minimaal 75% van de lasten zelf kan dragen. Daarnaast moet het kind binnen 1️⃣0️⃣ jaar de hypotheeklasten zelf kunnen bekostigen. Mee tekenen kan overigens alleen voor hypotheken zonder NHG.”

https://mve.to/MjA0MzAyMg

#vbtMakelaars #hypotheek #garantstaan #oudersenkinderen #huiskopen
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *