– Wat betekent ‘recht van overpad’? Het ‘recht van overpad’ is een erfdienstba…

Vind nieuwe huizen in uw regio

– Wat betekent ‘recht van overpad’? Het ‘recht van overpad’ is een erfdienstba…


❓ – Wat betekent ‘recht van overpad’?

Het ‘recht van overpad’ is een erfdienstbaarheid. Een erfdienstbaarheid is een bepaald recht 🤝 dat je hebt om gebruik te maken van (een deel van) de grond van iemand anders. Meestal is dat de grond van je buurman/buurvrouw 🙋‍♂️🙋‍♀️, maar het kan ook om twee erven gaan die niet aan elkaar grenzen. Bij ‘recht van overpad’ heeft de eigenaar van het ene erf (ook wel het heersende erf) het recht om het andere erf (het dienende erf) als (voet)pad te gebruiken.

👉 Ben je van plan een woning 🏡 te kopen? De verkopende partij heeft de plicht jou te vertellen of er een erfdienstbaarheid op het huis of de grond rust. Je kunt deze gegevens ook opvragen 📞 bij het Kadaster.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen: 040-269 69 49! We vertellen je graag meer.

www.vbtmakelaars.nl/

#vbtMakelaars #rechtvanoverpad #vraaghetdemakelaar #erfdienstbaarheid
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *