Een taxatiewaarde wordt bepaald door een taxateur en de WOZ-waarde door de gemee…

Vind nieuwe huizen in uw regio

Een taxatiewaarde wordt bepaald door een taxateur en de WOZ-waarde door de gemee…


Een taxatiewaarde wordt bepaald door een taxateur en de WOZ-waarde door de gemeente. De WOZ-waarde wordt gebruikt voor het bepalen van de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belastingen. De taxatiewaarde wordt gebruikt bij de aan- en verkoop van een woning. 🏡

De WOZ-waarde is een waardebepaling aan de hand van het gemiddelde van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Deze waarde kan dus behoorlijk verschillen met de daadwerkelijke marktwaarde, omdat verbouwingen, de ligging en de staat van de woning niet meegenomen worden in de WOZ-waarde. 👀

Wil jij een woning verkopen of kopen, dan gebeurd dit altijd op basis van een taxatiewaarde van de woning. Een (erkende) taxateur komt langs en bepaalt de waarde van de woning op een aantal punten die gelden voor deze specifieke woning. Een taxatierapport wordt in veel gevallen door de geldverstrekker verplicht gesteld op het moment dat je een (nieuwe) hypotheek afsluit, denk hierbij ook aan de financiering voor een verbouwing. Voor een hypotheek met NHG is een taxatie altijd verplicht. Onze erkende taxateurs bij VMG Makelaars kunnen jou voorzien van een – door de NWWI – gevalideerd rapport. 📄

Soms wil je alleen de waarde van je woning weten, dan is het mogelijk om een gratis waardebepaling aan te vragen bij VMG Makelaars. Wij komen dan naar je toe en nemen de woning op om een reële schatting van de waarde van de woning te geven. Tijdens dit gratis en vrijblijvende gesprek zullen we ook toelichten welke verkoopstrategie het beste past bij jouw woning, zodat het beste verkoopresultaat wordt gerealiseerd! 📈 @ Eindhoven, Noord-Brabant

Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *