De woningnood te lijf: nieuw dorp tussen Rotterdam en Gouda. Het is niet de nie…

Vind nieuwe huizen in uw regio

De woningnood te lijf: nieuw dorp tussen Rotterdam en Gouda. Het is niet de nie…


🔸De woningnood te lijf: nieuw dorp tussen Rotterdam en Gouda.

Het is niet de nieuwe stad die politici als Joost Eerdmans (JA21) in gedachten hebben om de woningnood op te lossen, maar met de planning van een heel nieuw dorp zet de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas een opvallende stap.

Zuidplas is een gemeente tussen Rotterdam en Gouda die bestaat uit de kernen Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. De gemeente, een fusieproduct dat ontstond in 2010, telt ongeveer 43.000 inwoners. Nieuwerkerk heeft een eigen NS-station en de Rotterdamse woningcorporatie Vestia heeft er 2.800 woningen die ze voor medio dit jaar hoopt te verkopen aan een andere corporatie. Om financieel gezond te worden, wil Vestia zich concentreren op haar kerngebieden Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

Voor het gehele artikel verwijs ik u door naar de volgende link: http://ow.ly/jPs150Ejpon

📞 040 209 41 04
✉️ info@makelaarsplein.com
🌐 http://ow.ly/oGw050DBiYq
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *