TIP/VRAAG VAN DE WEEK Wat is Ton-Sur-Ton? Heb je een favoriete kleur in je hoof…

Vind nieuwe huizen in uw regio

TIP/VRAAG VAN DE WEEK Wat is Ton-Sur-Ton? Heb je een favoriete kleur in je hoof…


TIP/VRAAG VAN DE WEEK🤓
Wat is Ton-Sur-Ton?

Heb je een favoriete kleur in je hoofd waar je het liefst je hele woonkamer mee zou willen stylen? Dan is ton sur ton helemaal jouw ding. Ton sur ton betekent dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één basiskleur, dat je toepast in verschillende tinten.

Met deze ultieme vorm van color matching zoek je contrast niet in de kleur, maar juist in verschillende materialen, want door structuren en patronen te mixen ontstaat er een spannende afwisseling. Dit kun je toepassen op de meubels, de vloer, de muren en zelfs de accessoires. Maak daarbij een mooie combinatie van verschillende kleurtinten, variërend van donker naar licht en je zet zo een perfect passend geheel neer.
Doordat je maar een kleur gebruikt, oogt je interieur heel rustig en ingetogen. Door variatie aan te brengen in verschillende accessoires, krijg je hoogteverschillen. Groepeer kleinere accessoires bij elkaar en plaats een grote, stevige blikvanger in het midden als stevige basis.
Het grote voordeel van het gebruik van een bepaalde kleurgroep, is dat alles met elkaar matcht. Je hebt geen last van kleuren die niet met elkaar mengen, elkaar versterken of verzwakken. Alle elementen die binnen de door jou vastgestelde kleurgroep vallen, kunnen worden ingezet! Juist verschil in textuur en gelaagdheid in de tinten zorgen voor diepte in het kleurpallet.

Je zitkamer en je slaapkamer lenen zich uitstekend voor ton sur ton. Juist omdat je hier heel mooi kan spelen met verschillende stoffen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een rijke, warme velvet stof voor de sierkussens met een glanzend satijnen dekbedovertrek en wissel dit af met de gladde oppervlaktes van je bed, nachtkastje of je bijzettafel.
Kies voor een donkere basis, bijvoorbeeld een donkere zitbank of donker plaid en ga helemaal los met de kleinere sierkussens, poefjes en andere accessoires. Zorg voor voldoende contrast tussen de meest donkere kleur en de meest lichte kleur.
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *