DE MOOISTE ITEMS VOOR EEN RUSTIGE SLAAPKAMER Een van de meest ontspannende ruim…

Vind nieuwe huizen in uw regio

DE MOOISTE ITEMS VOOR EEN RUSTIGE SLAAPKAMER Een van de meest ontspannende ruim…


DE MOOISTE ITEMS VOOR EEN RUSTIGE SLAAPKAMERšŸ¤©

Een van de meest ontspannende ruimtes in huis is toch wel de slaapkamer. Hier wil je het liefst met je hoofd in een kussen ploffen en aan niks meer denken. Belangrijk dus dat deze ruimte rust uitstraalt. En dat hoeft er echt niet meteen saai uit te zien. Met deze items krijg jij die rustige slaapkamer voor de perfecte nachtrust.

Keep it simple
Bij een rustige slaapkamer denk je vooral aan niet teveel spullen. Keep it simple. Maar niet zo simpel dat het een cleane ziekenhuisuitstraling krijgt. De gezelligheid moet je wel weten vast te houden. Accessoires kunnen dus echt wel, maar zorg ervoor dat je ze kiest in een bepaald kleurenpalet. En ga vooral niet voor al teveel contrasterende kleuren. Dan wordt die rustige slaapkamer creƫren steeds lastiger.

Zorg ook dat spullen die niet per se in het zicht hoeven te liggen achter gesloten deuren verdwijnen. Ze kunnen ervoor zorgen dat de slaapkamer er rommelig uitziet en dat wil je natuurlijk te allen tijden vermijden als je juist de kalmte wilt opzoeken.
Het simpel houden slaat ook op de soort accessoires. Met teveel tierlantijnen maak je het al gauw een stuk drukker in de slaapkamer. Van accessoires gemaakt van natuurlijke materialen krijg je bijna als vanzelf een rustgevende indruk. Dat komt ook door de meestal natuurlijke kleuren van deze items.

Kleurenpalet
Dat een kleur bepalend is voor de sfeer in een kamer, is natuurlijk geen nieuws. Dat geldt misschien wel dubbel in de slaapkamer. Hier wil je namelijk tot rust komen en een zo ontspannen mogelijke sfeer creƫren.
Of je dit nou in donkere of lichte tinten doet, het kan allebei. Een kamer met lichte accenten kan zorgen voor een frisse look. Daarnaast zal de kamer ook groter lijken. Je zou ook voor de ton-sur-ton trend kunnen kiezen voor een rustgevende slaapkamer.

Ook in een kamer met donkere accenten kun je een kalme sfeer neerzetten. Sterker nog, in een donkere slaapkamer zou je volgens deskundigen beter slapen. Omdat het donker is, komen je ogen beter tot rust en zul je sneller in slaap vallen. Wel zo handig om ook aan een rustig lichtplan te denken voor in de slaapkamer, mocht je het licht wel een keer nodig hebbenā€¦
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *