Gisteren heeft ING economisch bureau hun bevindingen van de woningmarkt 2020 en …

Vind nieuwe huizen in uw regio

Gisteren heeft ING economisch bureau hun bevindingen van de woningmarkt 2020 en …

Gisteren heeft ING economisch bureau hun bevindingen van de woningmarkt 2020 en voorspellingen voor de woningmarkt in 2021 gepresenteerd. Zoals voor iedereen wellicht al duidelijk was, heeft de woningmarkt zich in 2020 goed staande gehouden, mede door de lage rentes en overheidssubsidies voor starters etc. In 2020 was er een historisch hoge woningkrapte met 0,9% te koop staande woningen tegenover het totaal aantal woningen, op de piek lag dit percentage op ±5,5% (2012).

In 2021 verwacht ING dat de woningprijs na een verdere stijging een lichte daling zal ondergaan in 2021. Dit doordat er wordt verwacht dat hypotheekrente ligt zal stijgen en de activiteit van beleggers zal dalen. Vanwege de pandemie zijn er meerdere scenario’s waarin veel verschil zit in de ontwikkelingen van de woningmarkt. Wil je meer weten kijk dan zeker even naar het artikel.

(bron: https://www.ing.nl/zakelijk/kennis-over-de-economie/onze-economie/de-nederlandse-economie/publicaties/vooruitzicht-woningmarkt-2021.html)


Havermans makelaardij, profile pictureMay be an image of nature


Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *