Bericht van Ecomare Texel De eerste grijze zeehondenpup is in de opvang gekomen…

Vind nieuwe huizen in uw regio

Bericht van Ecomare Texel De eerste grijze zeehondenpup is in de opvang gekomen…

Bericht van Ecomare Texel

De eerste grijze zeehondenpup is in de opvang gekomen! We hebben haar uiteraard de naam Annie gegeven, naar jullie voorstel.

Annie is op de laatse dag van 2020 in de opvang gekomen. In eerste instantie was de dierverzorging terughoudend en heeft afgewacht of de moeder van Annie wellicht nog in de buurt was.

Het is bekend dat grijze zeehondenmoeders hun jong soms langdurig alleen laten, omdat de pups van deze soort de eerste weken liever niet het water in gaan vanwege de dikke vacht. Maar omdat ze op een druk strand lag waar het steeds drukker werd, vooral rondom het jong, is uiteindelijk besloten haar toch op te vangen.

Annie bleek heel moe, in de opvang viel ze vrijwel direct in een lange slaap. Ze ligt nu in de quarantaine waar het lekker warm is, en waar ze goed kan uitrusten en aansterken. Annie is erg licht en woog bij binnenkomst slechts 10,8 kilo. Ze zal dus veel moeten eten om weer op krachten te komen. De dierverzorging is voorzichtig positief, maar in het begin is het natuurlijk altijd nog spannend.

Grijze zeehonden worden midden in de winter geboren en hebben bij de geboorte een dikke witte vacht. Met deze vacht kunnen ze niet goed zwemmen, maar de vacht staat natuurlijk wel geweldig!

Message from @[870884702932472:274:Ecomare Texel]

The first grey seal pup has come to the shelter! We obviously gave her the name Annie, according to your suggestion.

Annie came to the shelter on the last day of 2020 At first, animal care was reluctant and waited to see if Annie's mother might still be around.

Grey seal mothers sometimes leave their young alone for a long time, because the pups of this species prefer not to go into the water because of the thick fur in the first few weeks. But because she was lying on a busy beach where it was getting busier, especially around the young, it was finally decided to catch her.

Annie turned out very tired, in the shelter she fell into a long sleep almost immediately. She is now in the quarantine where it is nice and warm, and where she can rest and strengthen well. Annie is very light and weighed only 10,8 kilos on entry. So she will have to eat a lot to regain strength. Animal care is cautiously positive, but it is still exciting at the beginning.

Grey seals are born in the middle of winter and have a thick white coat at birth. They can't swim well with this fur, but of course the fur looks great!

Translated

Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *