Woningmarkt cijfers Q1 2020 Wij wensen u alle goeds voor 2020 in goede gezondhe…

Vind nieuwe huizen in uw regio

Woningmarkt cijfers Q1 2020 Wij wensen u alle goeds voor 2020 in goede gezondhe…

Woningmarkt cijfers Q1 2020
Wij wensen u alle goeds voor 2020 in goede gezondheid. We hopen op een prachtig vastgoed jaar. Hoe bijzonder kan het zijn een kwartaal later! We staan met zijn allen voor nieuwe uitdagingen. Inmiddels weten wij, na 3 weken intelligente lock down, dat er in Nederland ontzettend hard gewerkt wordt, men uitzonderlijk creatief is en dat mensen 3 weken geleden serieus een huis zochten, dat nu nog doen of inmiddels hebben gekocht. Wij en onze collega makelaars hebben er, met groot respect voor de RIVM regels, alles aangedaan bezichtigingen toch mogelijk te maken en goede voorlichting en begeleiding te blijven geven en verkoop gewoon doorgang te laten vinden.
BLIJF GEZOND!

DE CIJFERS;
OSS/LANDERD/BERNHEZE E.O.; NA 2 KWARTALEN (Q1 EN Q2 2019) VAN STERKE PRIJSSTIJGINGEN, EEN AFVLAKKING IN (Q3-2019), EEN BESCHEIDEN PRIJSSTIJGING IN Q4-2019, NU EEN VOORTZETTING VAN DIE PRIJSSTIJGING IN Q1-2020. HET AANTAL VERKOOP TRANSACTIES IS TOEGENOMEN VAN 365 NAAR 408 T.O.V. VORIG JAAR. HET AANBOD IS WEDEROM MET 20% AFGENOMEN T.O.V Q1 -2019, INCLUSIEF HET NIEUWBOUW-AANBOD.
(Algemene signalen; minder mogelijkheden voor starters, zeker voor alleenstaanden. Senioren aanbod voor doorstroming naar appartement of bungalow veel te gering. Grote kansen voor doorstromers door bijzonder lage hypotheekrente ca. 1,6% 10 jaar vast.)

Samenvattend; t.o.v. het 1e kwartaal 2019; in het 1e kwartaal 2020 een gemiddelde verkoopprijs die 4 % hoger is, een gemiddelde prijs per m2 woonoppervlak die 3,5 % hoger is, een verkooptijd die verder is afgenomen is en een grote toename van het aantal transacties met 11,9 %. In de omgeving; Uden-Veghel en Den Bosch, is nog steeds een behoorlijk krappe markt te constateren. Oss, Landerd en Bernheze e.o. zijn daarin gevolgd. Die krapte zet zich voort, daar de komende periode de hoeveelheid nieuwbouw in 2020 beperkt is.

NIEUWBOUW. Landelijk; het nieuwbouwaanbod is afgenomen met 6%. In Oss e.o. is eveneens het nieuwbouw aanbod afgenomen. Op verschillende locaties in Oss, de dorpen van Oss, in Bernheze en Landerd is nog enige nieuwbouw ter beschikking. Ondanks forse prijsstijgingen als gevolg van steeds meer duurzaamheids-investeringen ligt het nieuwbouw prijsniveau nog steeds fors lager (ca. 20%) dan elders. Men krijgt hier veel waar voor zijn/haar geld. Piekenhoef Berghem, Maren-Kessel, Lithse Land, Oijen, Ravenstein, Bernheze en Landerd biedt nog wel enige mooie nieuwbouw kansen.Opvallend is ook dat beleggers nieuwe eengezinswoningen kopen.

We zijn met u benieuwd naar de ontwikkeling van het 2e kwartaal 2020. De NVM-ers zullen er echt alles aan doen goede resultaten te blijven bereiken voor hun kopende en verkopende opdrachtgevers. Wij verwachten dit jaar voor Oss eo. een prijsstabilisatie, een voortgezette lage hypotheekrente en we hopen het aantal verkopen op peil te kunnen houden.Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *