Rabobank: coronacrisis zorgt voor minder forse prijsstijging koophuizen Huizenp…

Vind nieuwe huizen in uw regio

Rabobank: coronacrisis zorgt voor minder forse prijsstijging koophuizen Huizenp…

Rabobank: coronacrisis zorgt voor minder forse prijsstijging koophuizen

Huizenprijzen stijgen de komende tijd minder hard dan de afgelopen jaren het geval was. Die voorspelling doen economen van de Rabobank. De coronacrisis is hieraan debet.

“De maatregelen om de virusuitbraak in te dammen, waaronder gesloten scholen en de oproep tot social distancing, kunnen het lastiger maken om een huis te bezichtigen”, zegt Rabo-econoom Carola de Groot. Volgens haar kan dit, samen met de terugval in werkgelegenheid en inkomsten, tijdelijk de vraag naar koopwoningen verminderen.

Tekort aan huizen blijft

Ervan uitgaande dat de virusuitbraak in het tweede kwartaal wordt bezworen en de economie in de rest van het jaar herstelt, houdt Rabobank rekening met minder huizenverkopen en een lagere prijsgroei in de eerste helft van 2020. “Later in het jaar verwachten wij dat het grote tekort aan huizen en de lage hypotheekrentes weer de overhand zullen krijgen op de woningmarkt”, aldus De Groot.

Consumentenvertrouwen nog stabiel

Overigens lijkt het Nederlandse consumentenvertrouwen nog niet sterk beïnvloed door de coronacrisis. Vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek geven aan dat het consumentenvertrouwen een voor maart een stabiel beeld vertoond. De graadmeter is vergelijkbaar met februari.
Bezoek de makelaar op Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *